Agenda

Debat RecerCaixa: 'Adopció i acolliment: s’ofereix als pares l’ajuda que necessiten?'

10/03/2016

A Catalunya hi ha més de 14.000 nens adoptats i un miler en acolliment. Però molts pares es troben amb dificultats per afrontar el repte. Quines necessitats tenen i com se’ls pot ajudar? A Catalunya hi ha més de 14.000 nens adoptats i un miler en situació d’acolliment familiar. Però sovint els pares han de buscar ajuda externa per atendre i resoldre els trastorns emocionals i de salut que presenten aquests infants i joves, que poden dificultar el seu correcte desenvolupament i integració social, així com la convivència familiar.

Quina ajuda se’ls ofereix des de l’administració i d’altres entitats de suport? Què cal fer per millorar els processos d’idoneïtat i la informació sobre els orígens dels nens? Quines són les principals dificultats que cal superar? Com es pot oferir als pares un acompanyament real durant aquest procés i disminuir el percentatge d’abandonaments?

Aquestes són algunes de les qüestions i plantejaments que provaran de resoldre els següents ponents:

Dr. Oscar García Algar, investigador del grup de recerca en Infància i Entorn de l'Institut Hospital Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i pediatra de l'Hospital del Mar.

Dra. Noemí Pereda Beltran, professora del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics de la Universitat de Barcelona i directora del Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent (GReVIA) de l'Institut de Recerca en Cervell, Cognició i Conducta (IR3C).

Sra. Agnès Russiñol i Amat, directora Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció.

Carmen Sánchez Alfonso, mare d’un nen adoptat.

El Debat tindrà lloc el 10 de març de 18:30h a 20h al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108) de Barcelona. L'entrada és lliure. Per assistir-hi podeu fer les inscripcions aquí.