Agenda

Debat RecerCaixa: 'Una escola per a tots Educar a nens amb necessitats especials: reptes i mancances'

12/05/2016

A Catalunya hi ha uns 18.000 nens amb necessitats de suport a l’educació especial. Més de la meitat van a escoles d’educació ordinària, però gran part són atesos en unitats específiques, i la resta es deriven a centres d’educació especial per manca de recursos i professorat preparat. Un fet que no afavoreix la seva integració social. Quins canvis cal introduir a l’escola per capgirar aquesta realitat? Com es pot incrementar el suport als centres, educadors i a les famílies? Poden escollir lliurament els pares com i on volen escolaritzar als seus fills?

Entorn aquestes preguntes girarà el debat que moderarà Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País, i en el que participaran Yurena Gutiérrez, investigadora del Centre de Lingüística Teòrica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) del projecte de RecerCaixa “Juguem a comunicar millor! La millora de la competència prosòdica com a via d'integració educativa i d'inclusió social de l'alumnat amb necessitats educatives especials derivades de la discapacitat”; Josep Maria Serra Grabulosa, investigador del Departament de Psiquiatria i Psicobiologia clínica de la Universitat de Barcelona, del projecte de RecerCaixa “Plasticitat cerebral associada a la intervenció reeducadora intensiva en infants amb dificultats en matemàtiques. Evidència per ressonància magnètica cerebral”; el representant del Consorci d’Educació de Barcelona Joan de Diego; i Noemi Santiveri, representant de Plataforma ciutadana per a una educació inclusiva.

L'acte s'inclou dins el cicle "Els debats de RecerCaixa", una iniciativa del programa d'impuls a la recerca científica d'excel·lència RecerCaixa, que promouen l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i l'Obra Social "la Caixa". El cicle consta de sessions independents i té com a objectiu obrir un espai de diàleg per reflexionar sobre temes d'actualitat i contribuir a la millora del benestar social.

L'acte tindrà lloc el dijous 12 de maig, de 18.30 a 20:00h, al Palau Macaya (pg. de Sant Joan, 108, Barcelona). Entrada lliure. Places limitades. Podeu resigstrar-vos aquí. L'assignació de places es farà per ordre estricte d'arribada.