Òrgans de govern

Josep Anton Ferré

Rector Universitat Rovira i Virgili

Josep Anton Ferré és rector de la Universitat Rovira i Virgili, escollit per votació de la comunitat universitària el 13 de maig de 2014. Dins la Universitat, anteriorment havia estat Vicerector de Transferència i Innovació i Director General de la Fundació URV del 2008 al 2009, i abans havia exercit els càrrecs de Vicerector de Personal Docent i Investigador, Vicerector d’Economia i Organització, Director del Departament d’Enginyeria Mecànica, Director de l’ETSEQ i Director de l’ETSE. Va ser membre de la Ponència d’Estatuts i de la Comissió Gestora de la URV i havia estat Cap d’Estudis d’Enologia a la Divisió VII de la Universitat de Barcelona, de la que ja va ser membre del claustre constituent als anys vuitanta.

Nascut a Vila-seca, Tarragonès (1958), és catedràtic d’Universitat de Mecànica de Fluids al Departament d’Enginyeria Mecànica de la URV des de l’any 2000, on ha impartit assignatures de grau, postgrau i doctorat en diverses titulacions de l’ETSEQ i de l’ETSE. Es va llicenciar en Ciències Químiques (1980) i va fer el doctorat (1986) a la Facultat de Química de la Divisió VII de la Universitat de Barcelona, on va començar la seva carrera docent, completant la seva formació a les universitats de Cambridge i Toronto. Abans d’esdevenir professor de Mecànica de Fluids havia estat professor de les àrees de coneixement d’Estadística i Investigació Operativa i d’Enginyeria Química.

Ha participat en més de 60 projectes recerca, dels quals n’ha dirigit 35 com investigador principal en l’àmbit de la mecànica de fluids, la transferència de calor i la turbulència. És membre del grup de recerca consolidat ECOMMFiT i ha dirigit 5 tesis doctorals. Ha publicat 45 articles en revistes científiques i monografies, i ha presentat 75 comunicacions a congressos. Ha estat Director d’AQU Catalunya des de l’any 2009 fins al 2013 i fou Director General d’Universitats en el govern de la Generalitat del 2006 al 2007.