Òrgans de govern

Ramon Carbonell

Vicepresident segon & president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya

Ramon Carbonell Santacana va néixer a Terrassa l’any 1967. És enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per ESADE Business School.

Des de setembre de 2015 és CEO d’AUSA, empresa líder mundial que dissenya, fabrica i comercialitza vehicles industrials compactes per a la construcció, les ciutats, la indústria i l’agricultura, entre d’altres sectors.

També és president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya des de setembre del 2013 i vicepresident segon de l’ACUP des de gener de 2017.

Ha estat vicepresident i conseller delegat de Copcisa Corp, grup d'empreses de construcció, serveis, concessions i d’energia, president d’AERTA i d’AERE, societats que dissenyen, tramiten, construiexen i –avui- gestionen la xarxa d’evacuació de 500MW eòlics i que agrupa diversos operadors a la zona de la Terra Alta i de Mequinensa, d’EolicCat (Associació Eòlica de Catalunya), d’EISSL/Hidrodata, empresa d’explotació d’energia hidroelèctrica, de Factorenergia, primera companyia elèctrica independent del mercat espanyol i vicepresident de Solynova, empresa d’energia solar.

També ha estat patró fundador, i president, de FemCAT (Fundació Privada d'Empresaris de Catalunya), think tank que treballa en l’elaboració de propostes i en la generació d’iniciatives que ajudin al desenvolupament econòmic i social de Catalunya, vicepresident i cofundador de l’ASCEF (Associació Catalana d’Empresa Familiar), tresorer de la Fundació puntCAT, vocal del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, membre de la Comissió Ètica del Fons d’inversió MicroBank Fons Ètic FI (Banc Social de la Caixa) i membre fundador del think tank “Barcelona Global”.

Participa periòdicament com a conferenciant, docent i publica sobre economia, energia i empresa familiar.