Òrgans de govern

Sergi Bonet

Rector Universitat de Girona

Sergi Bonet i Marull va néixer a Girona el 1960 i és pare de dos fills. Llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona l’any 1982 i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1986, es va iniciar en la docència només acabar la llicenciatura, l’any 1982, com a professor ajudant a la UAB, i va passar per diferents figures docents fins a assolir la plaça de professor titular l’any 1989. El 1991 es va traslladar a la Universitat de Girona i des del 1996 n’és catedràtic d’universitat de Biologia Cel•lular. Ha exercit la docència –des de diplomatures fins a màsters i doctorats– a les facultats d’Infermeria, d’Educació i Psicologia, de Medicina i de Ciències, i a l’Escola Politècnica Superior.

És l’investigador principal del grup de recerca Technosperm (biotecnologia de la reproducció animal i humana) i autor de més 80 articles en revistes indexades en el primer quartil –en moltes de les quals, a més, és revisor en l’àmbit de la reproducció i la biotecnologia–, i ha dirigit més de 70 projectes i convenis de recerca i més de 20 tesis doctorals, per la qual cosa actualment té quatre trams de recerca. El reconeixement de la comunitat científica li ha ofert l’oportunitat de desenvolupar estades de recerca a França, el Regne Unit i Alemanya. És membre de la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona des de l’any 2011.

Va ser secretari general de la Universitat de Girona de 1991 a 2001, i el proppassat 19 de novembre va ser escollit rector de la UdG.