Notícies

Consell Assessor
Dídac Ramírez & Imma Tubella

Es constitueix el Consell Assessor de l’ACUP amb personalitats del món social, econòmic i educatiu

28/10/2010

Personalitats del món social, econòmic i educatiu integren el Consell Assessor de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), que s’ha constituït el dijous, 28 d’octubre, a les 19 h, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

Els membres del Consell Assessor són José Antich, director de La Vanguardia; Josep M. Bricall, exrector de la Universitat de Barcelona; Andreu Mas-Colell, exsecretari general del Consell Europeu de Recerca; Maria Helena Nazaré, exrectora de la Universitat d’Aveiro (Portugal); Joan M. Nin, director general de La Caixa; Sijbolt Noorda, president de l’Associació d’Universitats dels Països Baixos (VSNU); Jaume Pagès, conseller delegat d’Universia; Miquel Roca, advocat; Narcís Serra, president de Caixa Catalunya; Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, i Miquel Valls, president de la Cambra Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i del Consell General de Cambres de Catalunya.

Les funcions d’aquest Consell seran assessorar en l’àmbit de l’activitat universitària i reflexionar sobre el paper de les universitats en els nous contextos socials, culturals i econòmics. Així mateix col•laborarà en l’impuls de projectes destacats i emblemàtics entre les universitats públiques catalanes i en la generació d’idees i el debat sobre models universitaris d’altres països i sobre la col•laboració universitat-societat.

El mateix dia 28 ha tingut lloc l’acte de relleu en la presidència de l’ACUP. Durant aquest curs el rector de la UB, Dr. Dídac Ramírez, assumeix el càrrec, que fins ara era exercia la rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Imma Tubella. La resta de càrrecs de la nova junta directiva de l’ACUP són el rector de la Universitat Rovira i Virgili, F. Xavier Grau, com a vicepresident; la rectora de la UOC, Imma Tubella, com a secretària; la presidenta del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra, Núria Basi, com a vicepresidenta segona, i la presidenta del consell social de la UAB, Alícia Granados, com a vicepresidenta tercera.