Notícies

L’ACUP elegeix nova Presidenta i nova Junta Directiva, i estableix els projectes pel curs 2009-2010

22/09/2009

La rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Imma Tubella, assumeix durant el present curs la presidència rotatòria de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). En la reunió ordinària de l’Assemblea de l’ACUP, que s’ha celebrat avui a la UAB, s’han renovat els càrrecs directius de l’Associació. Així, la nova presidenta durant el curs acadèmic 2009-10 serà Imma Tubella, Rectora de la Universitat Oberta de Catalunya, qui pren el relleu del fins ara President i Rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso.

La Junta Directiva de l’ACUP es completa amb els següents càrrecs: vicepresident, Dídac Ramírez, Rector de la Universitat de Barcelona; secretari, F. Xavier Grau, Rector de la Universitat Rovira i Virgili; vicepresident 2n, Albert Bou, President del Consell Social de la Universitat de Girona; vicepresidenta 3a, Núria Basi, Presidenta del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra.

Objectius i projectes de l’ACUP per al curs 2009/2010
L’Associació Catalana d’Universitats Públiques fomenta la cooperació interuniversitària, desplegant projectes i iniciatives, i actuant com a fòrum d’anàlisi i proposta en l’àmbit universitari. Pel present curs acadèmic, l’ACUP es proposa desplegar 14 projectes específics, la majoria dels quals són derivats dels que estableix el Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya, publicat fa un any per la pròpia Associació. Entre d’altres projectes podem esmentar un estudi que analitzarà els impactes de les universitats públiques a la societat i l’economia de Catalunya, l’impuls de l’administració electrònica a totes les universitats, un pla conjunt per a la projecció internacional de les universitats catalanes, accions de cooperació universitària amb universitats de països en vies de desenvolupament, accions de divulgació científica i de promoció de la recerca d’excel.lència a Catalunya, l’impuls d’un observatori de gestió universitària, la coordinació de les relacions laborals conjuntes amb els agents socials o la participació en un projecte de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i en un de la European University Association (EUA).

Entre els aspectes destacats del sistema universitari per aquest any figuren l’adaptació i desenvolupament de la Llei d’Universitats de Catalunya i la concreció del finançament universitari pels anys 2009-2010, així com el desplegament d’un nou sistema de finançament de les universitats públiques catalanes a partir de l’any 2011. ormen part de l’ACUP: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).