Notícies

Segona reunió anual del Consell Assessor de l'ACUP

Segona reunió anual del Consell Assessor de l'ACUP

11/05/2011

El passat dia 10 de maig de 2011 s’ha celebrat la segona reunió anual del Consell Assessor de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). A la reunió es van analitzar diversos temes sobre el present i el futur de la universitat catalana, tals com l’autonomia universitària, la reforma de la governança de les universitats, el foment de projectes estratègics de rellevància internacional per la via de la cooperació interuniversitària, el finançament universitari o el foment de la col·laboració de les universitats amb els agents econòmics i institucionals per superar la crisi i per promoure el progrés social, la competitivitat econòmica i la vitalitat cultural.

Les funcions del Consell Assessor de l’ACUP són: assessorar en l’àmbit de l’activitat universitària i reflexionar sobre el paper de les universitats en els nous contextos socials, culturals i econòmics, col·laborar en l’impuls de projectes destacats i emblemàtics entre les universitats públiques catalanes i en la generació d’idees i el debat sobre models universitaris d’altres països i sobre la col·laboració universitat - societat.

A la reunió hi van assistir José Antich, director de La Vanguardia; Josep M. Bricall, exrector de la Universitat de Barcelona; Maria Helena Nazaré, exrectora de la Universitat d’Aveiro (Portugal) i propera presidenta de la European University Assotiation (EUA); Joan M. Nin, director general de La Caixa; Sijbolt Noorda, president de l’Associació d’Universitats dels Països Baixos (VSNU); Jaume Pagès, conseller delegat d’Universia; Miquel Roca, advocat; Narcís Serra, president del CIDOB i l'IBEI; i Miquel Valls, president de la Cambra Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i del Consell General de Cambres de Catalunya.

Per part de l’ACUP van assistir també a la reunió el seu President, rector Dídac Ramírez, el Vicepresident, rector F. Xavier Grau, la Vicepresidenta 3a., Alícia Granados, presidenta del Consell Social de la UAB, i el Secretari Executiu, Josep M. Vilalta.