Notícies

Presentació del Pla d'Actuació 2010-2011 de l'ACUP

22/02/2011

Aquest 22 de febrer a la Universitat de Barcelona s’ha presentat la nova junta de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) pel curs 2010-2011 que està formada per: Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, com a president; Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili com a vicepresident;  Núria Basi presidenta del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra com a vicepresidenta segona; Alicia Granados, presidenta del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona com a vicepresidenta tercera; i Imma Tubella, rectora de la Universitat Oberta de Catalunya com a secretaria. 

L'ACUP és una associació formada per les vuit universitats públiques de Catalunya que té la  missió de donar suport al treball de les universitats que en són membres i unir esforços perquè puguin compartir coneixements i bona pràctica. Per això, també reivindica un sector d'educació superior pròsper i divers que proporcioni avantatges per a tothom. L'ACUP impulsa activitats que contribueixen al desenvolupament social, cultural i econòmic de Catalunya. És prioritària la potenciació de la formació i recerca universitàries de qualitat, que permetin avançar amb fermesa en la construcció d'una societat basada en el coneixement. L’ACUP concentra les seves activitats en cinc àmbits generals d’actuació:

- Estratègia i Relacions institucionals
- Relacions Internacionals
- Observatori i Estudis
- Gestió Universitària
- Vinculació Universitat-Societat

Així mateix, el president de l’Associació, Dídac Ramírez, i el secretari executiu, Josep M. Vilalta, han presentat el Pla d’Actuació 2010-2011. L’actuació de l’ACUP inclourà 19 programes i projectes en el marc dels cinc grans àmbits en què treballa l’Associació. D’entre ells, el president de l’ACUP ha volgut destacar: l’Estudi per a la millora de la governança de les universitats, l’Estudi Impactes de la Universitat de Catalunya a la societat, Pla de projecció internacional de les universitats públiques catalanes, i la Plataforma TIC (Territori, Innovació i Coneixement).

Amb aquest Pla d’Actuaciól’ACUP pretén orientar la millora de la construcció universitària, enfortir el sistema universitari públic, i reforçar la col·laboració de les universitats amb les institucions i governs i amb el teixit social i econòmic del país.

El president de l’ACUP també ha presentat la Memòria d’Activitats de l’ACUP 2008-2010 i ha remarcat que aquesta és la primera vegada que s’elabora un document similar des de la fundació de l’Associació l’any 2002. Afegint que l’ampli ventall de projectes demostra l’activitat de l’ACUP i la voluntat de les vuit universitats públiques catalanes de treballar conjuntament per endegar projectes beneficiosos per la universitat i la societat.